Achttien gemeentes krijgen energiemanagement

Brabantse gemeentes gaan serieus werk maken van energiemanagement, met name door gezamenlijke inkoop, factuurcontrole en energiemonitoring.

Voor het eerst gaat een omgevingsdienst voor 18 gemeenten het energiemanagement inclusief volledig geautomatiseerde factuurcontrole uitvoeren. Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant heeft hiervoor een aanbesteding uitgeschreven voor een Energie Management Systeem.

SunSolutions  heeft de aanbesteding voor het leveren van het de Energie Management Applicatie op alle punten gewonnen. Onze software eSight voldeed volledig aan alle vragen binnen de aanbesteding.  Belangrijk onderdeel was de geautomatiseerde factuurcontrole, waarbij de facturen van de energieleveranciers vergeleken worden met de energiedata geleverd door bijna 4000 slimme meters in de 18 deelnemende gemeenten. Ook verbruiksmonitoring en Project tracking (de module binnen eSight die de mogelijkheid biedt het effect van besparingsmaatregelen te berekenen) gaat de komende jaren de gemeenten aan de besparingsdoeleinden helpen voldoen.

Op 9 mei heeft SunSolutions met ODZOB het contract getekend.